Pohjanmaan lakeudet, pellot metsät ja yllättävät maakohoamat jyrkänteineen antavat luontoretkeilijöille ja valokuvaajille mielenkiintoisia kohteita. Sunnuntain päiväretki maakunnassa oli mukava ja paljon tulikin räpsittyä kuvia – niin luonnosta kuin hyönteisistä.

Perhosia ja sudenkorentoja lenteli useita pelloilla ja metsissä. Kova tuuli aiheutti omat haasteensa kuvauksissa, muutenkin vilkasliikkeisien hyönteisten kohdalla.

Metsämansikat ja ensimmäiset mustikat alkavat kypsyä. Sopivassa valaistuksessa niistä saa herkullisen näköisiä valokuvia.

Myös potrettikuvaukset luonnonvalossa ovat mitä parhaimpia. Tässä kuvassa vaimoni ”salakuvataan” kesken omaa zoomaustaan – kuvatessaan keskittyneesti omaa kohdettaan. Toisinaan kuvat, joissa ei tarkoituksellisesti poseerata, ovat parhaita kuvia. Valot ja varjot tekevät kuvasta hyvän valokuvan. Ne antavat kuvalle luonnetta ja mielenkiintoa.

Niin ikään kasvit, kukat ja puut saavat aivan uutta ilmettä auringon valossa. Toisinaan varjossaolevaan kohteeseen osuu pienelle alueelle auringonvaloa ja se saa kuvan näyttämään loisteliaalta. Juuri tällaisia hetkiä kannattaa hyödyntää luontokuvauksissa.

Myös näkötornit ovat mukavia retkeilykohteita. Niistä saa upeita maisemakuvia aivan erilaisesta perspektiivistä. Voit katsoa kuviani edelliseltä reissultani kyseiselle näkötornille ja muitakin linkkejä kohteesta tästä: