Perusta sinäkin oma Blogaaja.fi blogi ilmaiseksi >>
Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Luontoaiheinen blogi

Kotakivi – iso järkäle !!

Lähdimme tänään vaimoni kanssa pienelle ajelulle ja lenkille, ja kuinkas muuten, kuin kamera kaulassa! Lenkin jälkeen ajelimme Seinäjoen Katajalaakson asuinalueen kautta ringin ja löysimme yllättävän kuvauskohteen keskeltä kaunista asuntoaluetta. Pienessä metsikössä oli järkyttävän suuri siirtolohkare, jota piti pysähtyä kuvaamaan.

Eli kyseessä on rauhoitettu luonnonmuistomerkki. – Monet vaiheet on tämänkin kiven juurella eletty ja koettu viime vuosisatoina!

Yllättävän vähän löytyy tietoa internetistä tästä kivestä. Ainoastaan tämän tarinan löysin paikallisen kyltin lisäksi:

”Isovihan aikana Kotakivi toimi asukkaiden tavaroiden säilytyspaikkana ryöstelevien venäläisten varalta. 1700-luvulla kivi oli tervahaudan polttajien käytössä. Suomen sodassa 1808 Kotakivi toimi suojapaikkana vihollista vastaan. Myöhemmin 1800-luvulla viinan salapolttajat ottivat Kotakiven käyttöönsä. Vasta 2000-luvulla geokätköilijät valjastivat Kotakiven harrastukseensa…  Täällä on aikanaan 8/09 – 8/10 ollut samanniminen kätkö, mutta jästialttiilla paikalla sittemmin ilmeisesti hävinnyt ja arkistoitu. Paikka mielestäni kuitenkin ansaitsee kätköilijöidenkin huomion, joten halusin kokeilla kätkön sijoittamista paikalle uudelleen.”

[Lähde: www.geocaching.com/geocache/GC4Y8JZ_kotakivi-ii]


Previous

Luontoretki 1.7.2018

Next

Kyrkösjärven luontopolku 9.9.2018

1 Comment

  1. Pop

    Tällaisia kiviä on mm. Seinäjoen Nurmossa Teerinevan laidoilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ilmaisen julkaisemisen puolesta: Blogaaja.fi